Zoque'tan tanıdığım blogcu arkadaşım
Uğur, geçtiğimiz günlerde bir yemek tarifi sitesi açtığını
duyurdu.
Güzel bir internet girişimcilik projesi olan
Oktay Usta Yemek Tarifleri'ni ben de yorumumda tebrik etmiştim. Yemek tarifleri hususu gerçekten Uğur'un yazısında değindiği gibi çokça aranan bir dal. Bu sektöre giriş yapan Uğur'dan başarı bekliyorum.
Hatta Uğur'un güzel bir reader arttırma taktik projesi de var. Uğur sitesine email yolu ile abone olan kişiler arasında yapacağı çekiliş ile Birinciye Oktay Usta’nın Mutfağından kitabı (ciltli), İkinciye Oktay Usta Lezzet Yolculuğu kitabı ve Üçüncüye Oktay Usta Mutfak Sırları kitabı vereceğini
duyurdu.
Bu kampanya henüz başlangıç sürecinde olmasına karşın 24 Mart 2008 21:42 itibari ile 406 okuyucuya ulaşmış durumda. 6 Nisan 2008 pazar günü çekiliş yapılacak. Uğur'a özel olarak çekilişi nasıl yapacağını sorduğumda ise
Random adlı web sitesini kullanarak yapacağını söyledi.
Bir de Oktay Usta Yemek Tarifleri sitesinde gözlemlediğim bir durum var; hatta komik bir durum sayılabilir. Sitenin ismi Yeşil Elma programının sunucusu Oktay Aymelek'ten geliyor. Doğal olarak Uğur her ne kadar açıklama kısmında resmi site değildir dese de siteye gelen yorumlar genellikle Oktay Usta'ya ithafen yapılıyor.
Resmi site değil demişken belirteyim, Oktay Usta ismi ve tarifler için Yeşil Elma programının yapımcısı Filiz Erdoğan'dan izin alınmış. İleri de oluşabilecek bir sorunun önüne böylece başlamadan geçilmiş.
Uğur'a bu projesinde başarılar dilerim.