Damacana.org Sayfalarına Hoşgeldiniz!

26 Ağustos 2008

Muhtemel KPSS Soruları


Yaklaşık 1 ay sonra yapılacak olan Ortaöğretim KPSS 2008 Genel Kültür sınavında çıkabilecek sorular hazırladım. Niye Genel Kültür diye sorarsanız, Genel Yetenek Türkçe ve Matematik'den oluştuğu için sorular sittin sene değişmiyor.

Genel Kültür bölümünde ise güncel sorular olabiliyor. 2 yıl önceki benim girdiğim Kpss'de bir soruyu önceden tahmin etmiş biri olarak başlıyorum. Herkese iyi çalışmalar.

1- Geçtiğimiz günlerde servet üzerinden alınan Veraset vergisi kaldırıldı. Daha doğrusu veraset vergisi, intikal vergisi içine alındı. Nasıl bir soru çıkabilir kestiremiyorum ama veraset vergisinin kalktığını bilseniz herhalde yeter.

2- Cumhurbaşkanı'nın seçilme şekli ve süresi geçtiğimiz yıl değişti. Eski kitaplardan çalışanlar bu hususa mutlaka dikkat etmeliler.

3- Avrupa Birliği dönem başkanını sınava girmeden bir gün önce mutlaka öğrenin. 2006 KPSS de çıkmıştı, yine çıkabilir. Periyodik olarak dönem başkanı değiştiği için ezberci sisteme karşı olan soru hazırlayıcılar için güzel bir soru. Ayrıca ne kadarlık süre zarfından değiştiği de sorulabilir.

4- Bu sene içinde Balkanlarda bağımsızlığını ilan eden ülke hangisidir? Kosova.

Sizin de tahmin ettiğiniz sorular varsa, bekliyorum.

Benzer Bağlantılar

E-posta adresinizi giriniz
Alternatif Abonelikler

    Rss Okuyucu Kullan Sosyal Ağ

    Rss Okuyucu Kullan Son Yazılar

    Rss Okuyucu Kullan Son Yorumlar

    Rss Okuyucu Kullan Bağlantılar