Hep birinci olmanın nasıl bir duygu olduğunu merak etmişimdir. Hayatımda hiç bir zaman birinci olamadım. İkinci çocuk olduğum için hayata bile birinci başlayamadım. Ne ilkokulda, ne ortaokulda, ne lisede, ne üniversitede hiçbir zaman birinci olamadım. Hep birileri beni geçti. Artık sıradan bir insan olduğuma kanaat getirdiğim günlerde "blog" terimi ile tanıştım.
Gerçekten bu blog dünyası bana çok şey kazandı. En başta birilerine bir şeyler yapabildiğimi kanıtladım.
Bu dünyadan çok şey öğrendim, aynı şekil birçok şey öğrettim. Geçmişe bakarsanız bu yazım ile Türkiye'de binlerce blog açıldı, bu yazım ile ise insanlar binlerce dolar kazandılar.
Bugüne kadar her gelen e-postaya cevap verdim. Birçok kişiye yardım ettim. Bunları yaparken hiçbir beklentim yoktu.
Ama sizler de bana karşı her platformda yardımcı oldunuz. Gillette Fenomen Blogger Projesinde bana destek olduğunuz için çok minnettarım ayrıca bu projeyi desteleyen ve düzenleyen tüm firmalara da teşekkür ediyorum zira birinciliğimin yanı sıra 150 blog yazarına maliyeti yüklü olduğu belli olan hediye kutuları yollandı. Tekrar şahsım adına teşekkür ediyorum.
Ayrıca bu akşamüstü yaşadığım anekdotlar silsilesini yazmak istiyorum. Herhalde hayatımın en heyecanlı akşamüstüydü.
Saat 15:00'te sonuçlar açıklanacağından işlerim yoğun olmasına karşı Fenomen Blogger'ın Wordpress sayfasını açtım, sürekli F5'liyiorum. 1 saat kadar sürekli güncelleme yapmama rağmen sonuçlar bir türlü açıklanmadı ve kalbim artık bu heyecana dayanamayacağından sayfa yenilemeye kestim.
Akşam 17:00 de paydos ettikten sonra eve geldim. Eve girdikten hemen sonra telefonum çalmaya başladı, bir baktım 0 216'lı bir numara, "tamam dedim oldu bu iş, kazandım" telefonu açtım, kim? Sunumax'dan arıyorlar, Nahnu.org'daki gibi siteme canlı sunum yapabileceklerini söylediler. İçimden hay dedim biz ne hayaller ile açtık telefonu, yine de kendilerine teşekkür ettim. Telefonu kapattıktan sonra, bilgisayarımı çantasından çıkardım. (Bilgisayarı da bugün keşif olacağı için yanımda işe götürmüştüm.) Güç düğmesine bastım... İsteseniz devamını alttaki videodan izleyin.
Velhasıl zor şartlar altında internete girdim. Akabinde, Fatih Pakdamar'ın "Sanırım birinci olmuşunuz fenomen blogger da tebirkler. Makaleyi yenilersiniz artık :)" yorumu ile Gillette Fenomen Blogger Projesi ile birinci olduğumu öğrendim. Daha sonra da Fenomen Blogger'ın sitesinde birinci olduğumu kendi gözlerimle görünce hemen büyük sevinçle annemi aradım, tebrik etti.
Bundan sonra artık bloglama işini MacBook ile yapacağım. Son söz hamdolsun birinciyim.
Not: Bilgisayarım şu anda kıskançlık krizini atlatarak normal çalışmaya başladı yalnız fan bozuldu galiba zira bilgisayar 5 dk içinde 3. kez kilitlendi.
@taytanik Sağol. @recep Videodaki traktör gibi çalışanı mı istiyon :) @teyyare Sağol akraba, aradığın için ayrıca teşekkür. @mafiamax Erhan, "Daha önce de demiştim şimdi de diyorum" diye lafa girince bende beni övecen sandım :) @tespi Sağol :)
@mustafa arslan Yazımı beğendiğine sevindim @ahmet oğuz Sağol :) @Tafugu Tarıkcım güzel sözlerin için teşekkür ederim. Yaşın genç umarım ileri de benden daha iyi yere gelirsin.
Tebrikler... Favori olduğunu daha önce söylemiştim. Bu yüzden sonuç sürpriz olmadı. Gerek birinciliğe layık görülen yazı, gerekse damacana.org'nin seyri blogun ve blogculuğun nasıl olması gerektiği konusunda fikir veriyor. İlerde bir gün Türk blog tarihi (bleh bleh bleh:)) yazılacaksa şöyle denecektir: Wolkanca kitlelere duyurdu, nahnu kasıldıkça kasıldı, damacana sessiz ve derinden ilerledi.
35 yorum:
Güle güle kullan üstad. İnşallah bir gün bana da nasip olur.
Tebrik eder ve MacBook'unuzu hayırlı günlerde kullanmanızı temenni ederim :)
@deli profesör
Eyvallah baba, bu yarışmada senden çok tırsıyordum, yazını da görünce eyvah gitti macbook demiştim ama :)
@emre
Sağol emre yarışmada en çok puanı sana vermiştim hehe
Tebrikler hayırlı olsun.
tebrikler.güle güle kullan :)
O amasıyla ilgili ben Proximity ekibine biraz çattım. Ama umurlarında dahi olmadı :D Olsun hocam ben iyi yere gitti diye seviniyorum yine :D
Hayırlı olsun kanka :)
Serkan abi çok üzülmüştür, mac hastasıymış tüh :) Erdal abi artık o sesi duymak zorunda değilsin :)
Hayırlı olsun.
teşekkürler arkadaşlar.
hayırlı olsun Erdal, kaptın maci. güle güle kullan, bloğunda paralansın :D
Hayırlı uğurlu olsun eski bilgisayarını da bana gönder :)
Biraz önce telefonda kutladım ama birde buradan tebrik ediyim, güle güle kullan dostum, hayırlı olsun...
Daha önce de demiştim şimdi de diyorum: O beyaz şeyi kirletirsin sen, bana gönder :))
İyi günlerde kullan.
Çok sevindim valla tebrikler Erdal. Güle güle kullan.
@taytanik
Sağol.
@recep
Videodaki traktör gibi çalışanı mı istiyon :)
@teyyare
Sağol akraba, aradığın için ayrıca teşekkür.
@mafiamax
Erhan, "Daha önce de demiştim şimdi de diyorum" diye lafa girince bende beni övecen sandım :)
@tespi
Sağol :)
ağlamak istiyorum.
@googleboy
Hayırdır :)
tebrikler hakedilmiş bir galibiyetti ...( yazın cok guzeldi zaten belliydi )
helal:D
İnsanın takip ettiği,sevdiği blog yazarının birinci olması,ödülllendirilmesi tarifi olmayan bir duygu.
Sanki hediye bana gelmiş gibi sevindim :)
10 puanı inşallah kazanır umuduyla göndermiştim.Hamdolsun iyi yere gitti Macbook :)
Güle güle kullan.
Tarık Furkan GÜVEN
@mustafa arslan
Yazımı beğendiğine sevindim
@ahmet oğuz
Sağol :)
@Tafugu
Tarıkcım güzel sözlerin için teşekkür ederim. Yaşın genç umarım ileri de benden daha iyi yere gelirsin.
Tebrik ederim. Güzel bir ödül kazandınız, güzel günlerde de kullanırsınız inşallah.
Videoyu izleyince adınıza birkez daha sevindim. Hayırlı olsun, güle güle kullanın ödülünüzü :))( kıskanmadım da değil:P)
Tebrikler Erdal. Blogunu sessizce takip edenlerdendim :) İlk defa yorumyazıyorum. Bunada yazmasak olmaz zaten.
Umarım yeni MacBook'undan o traktör seslerini duymazsın :D
tebrikler!
güle güle kullan...
Hayırlı uğurlu olsun.
hayırlı olsun birinciliğin.
tebrik ederim, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
Tebrikler...
Favori olduğunu daha önce söylemiştim. Bu yüzden sonuç sürpriz olmadı.
Gerek birinciliğe layık görülen yazı, gerekse damacana.org'nin seyri blogun ve blogculuğun nasıl olması gerektiği konusunda fikir veriyor. İlerde bir gün Türk blog tarihi (bleh bleh bleh:)) yazılacaksa şöyle denecektir: Wolkanca kitlelere duyurdu, nahnu kasıldıkça kasıldı, damacana sessiz ve derinden ilerledi.
Tebrik ederim. Hayırlı olsun.
Bu tür organizasyonlar bloglara ayrı bir tad katıyor. Umarım diğer firmalarda bu tür aktiviteler düşünür.
valla tebrikler kardeşim.. darısı başımıza :) yalnız laptopu kaptın ama yazı yazmıyorsun.. ne zaman gelsem aynı ana sayfa.. :/
@1 lira
Doğru diyon, iş güç derken aksatıyoruz blog işlerini
tebrikler akraba, macoşunla yazacağın ilk yazıyı bekliyom;)
sen fibanocciyi yaz ezbere bilgisayarcısındır:)
Yorum Gönder